Sögne Home er en norsk merkevare som holder til i Søgne med sin vakre sørlandsskjærgård. De designer og selger interiørartikler for den bevisste skandinaviske kunden. Stilutrykket er røft, med ett tidsriktig nordisk formspråk. Deres mest populære produkter er krusene med gode tankevekkende tekster av Trygve Skau.

Vi har pratet med de to damene bak Sögne Home, Linda og Kristin og stilt de noen spørsmål!

Hva inspirer dere?

Vi finner inspirasjon både på reiser, sosiale medier og i naturen.

Hvordan ble dere gründere?

Det startet med ønsket om å skape noe selv, samtidig som det med små barn i huset, virket veldig fristende med en fleksibel hverdag. Det å kunne være tilstede hjemme, og å følge opp på fritidsaktiviteter. Og heller ta kveldene til hjelp med jobb. Så ble det vel heller sånn at vi aldri har jobbet mer, eller hatt mindre fritid! Men fleksibiliteten har vi!

Hva driver dere som gründere?

Haha… noen ganger lurer vi på det selv! Det må fortsatt være det å få lov til å skape både egne produkter, og sin egen arbeidsplass. Og når vi i tillegg er så heldige at vi får så mange positive tilbakemeldinger, føler vi at vi har verdens beste arbeidsplass. I de siste årene har også sosialt entreprenørskap blitt veldig viktig for oss. Bidra til å skape arbeidsplasser for andre, samt å satse på bærekraftige materialer og produsenter.

Har det vært noen utfordringer ved å starte opp som gründere?

Absolutt! De første årene var det mange motbakker! Vi ante jo ikke hva vi gikk igang med, og læringskurven har vært bratt.  Veien har blitt til underveis.

Har dere et favorittdesign?

Vi har mer en favoritt stil, enn et favorittdesign. Skandinavisk ren stil. Rene linjer med innslag av levende tre.

Hva er et godt hjem for dere?

Et godt hjem for oss er harmoni i omgivelsene rundt oss. At det er et godt sted være for alle, både voksene, barn og barnebarn.

Hva sier hjemmet ditt om dere?

Hjemmene våre bærer nok unektelig preg av at vi er opptatt av interiør, og de gjenspeiler Sögne. Enkelt og stilrent i nøytrale farger, med innslag av tre.

Bannerfoto fra venstre: Anne (Hansen & Co), Linda og Kristin (Sögne Home), Elin (Hansen & Co). PS! Foto tatt før Korona:)