Etab. 1892 – 130 år

Vår historie startet for 130 år siden i 1892 da maler- og glassmester Edvard Hansen bare 20 år gammel grunnla Edv. Hansen i Dronningensgate 59, datidens hovedgate i Kristiansand. I mellomkrigstiden vokste butikken til å bli byens største jernvare- og fargehandel. I 1925 utvidet Edvard Hansen virksomheten og åpnet butikk nummer to på hjørnet av Gyldenløvesgate og Festningsgata. Den nye butikken fikk navnet Hansen & Co.

Butikken Edv. Hansen overlot han etter hvert til sine to sønner. Hansen & Co overlot han i 1948 til sin datter Hilda og hennes sønn Petter. Da hadde Edvard Hansen drevet faghandel i 56 år.

I 1976 flyttet Hansen & Co til nybygg på hjørnet av Skippergata og Festningsgata. Spesialbutikken for jernvarer og maling fikk også kjøkkenutstyr i sitt sortiment. Barnebarn og tredje generasjon Petter Fraser og hans kone Gunvor drev butikken i 41 år frem til 1989.

Da overtok fjerde generasjon og nåværende eiere Hansen & Co. Vareutvalget ble gradvis endret til nordiske merkevarer innenfor kjøkkenutstyr og interiørdesign.

I 2008 flyttet Hansen & Co til Markensgate 32. Men butikken vokste raskt ut av lokalene og i 2013 flyttet butikken til nåværende romslige lokaler i Skippergata 14-16.

I dag arbeider to generasjoner i butikken og sammen med våre fantastiske ansatte er vi stolte av at Hansen & Co er blitt en av Nordens ledende møteplasser og inspirasjonskilder for nordisk interiørdesign.

Hilsen Anne og damene hos Hansen & Co