DESIGNBASE AWARD NORGE 2019, 2020 og 2021

Bransjeprisen som tildeles Norges beste design- og interiørbutikk ble opprettet i 2019 og utdelt for første gang under Oslo Design Fair på Lillestrøm i august samme år. Vi mottok prisen med stolthelt i 2019 og det er med stor ydmykhet at vi også er tildelt prisen for 2020 og 2021.

Utdrag fra fagjuryens begrunnelse:
«En wow-opplevelse. Slik kan man vel best beskrive et besøk hos Hansen & Co i Kristiansand. Her handler det om at kundene skal bli inspirert og ikke minst at de skal føle seg komfortable.»

 

Bakgrunnen for prisen

Designbase, design- og interiørbransjens eget fagforum, hedrer den butikken i Norge som for tiden er ledende, tenker nytt, er innovativ, utmerker seg estetisk og ikke minst tenker alle bransjekategoriene. Fra design- og livsstilprodukter til glass, porselen og kjøkkenutstyr. Det er en ny pris som ble delt ut for første gang i 2019.

I tillegg til æren og Designbase-skulpturen, får vi som vinner av Designbaseprisen en reise til bransjemessen The Inspired Home Show i Chicago og Global Innovation Award utdelingen hvor Hansen & Co er nominert som Norges representant. Blant vinnerbutikker fra rundt 35 land skal verdens mest prominente detaljhandelseksperter velge ut verdens beste detaljbutikker og dele ut fem internasjonale innovasjonspriser.

Grunnet Covid 19 ble dessverre The Inspired Home Show og prisutdelingen som skulle foregått i mars 2020 og 2021 avlyst. Derfor er vi glade for at vi fikk en ny mulighet under messen i mars 2022.

Det er vår egen bransje som har kåret oss til Norges beste design- og interiørbutikk. I en bransje som er dominert av aktører med tilhold i Oslo syntes vi det er ekstra hyggelig at prisen tilfaller en tradisjonsrik butikk fra Kristiansand og Sørlandet.

 

Fagjuryens begrunnelse

En wow-opplevelse. Slik kan man vel best beskrive et besøk hos Hansen & Co i Kristiansand. Her handler det om at kundene skal bli inspirert og ikke minst at de skal føle seg komfortable.

I butikken finnes livsstilprodukter og designelementer, møbler og boligtekstiler, side om side med porselen, glass og bestikk, i en godt balansert og nyskapende match.

I butikken på hele 500 kvm i en tradisjonsrik trebygning i Kristiansand sentrum, har Hansen & Co klart å skape et opplevelsessted der kundene ikke bare kan få produktene de ønsker, men også slappe av og bare nyte shopping.

Det er en butikk skapt for kunder; et sted hvor kunder kan bli inspirert, hvor de kan oppleve de siste trendene, men også hvor det er lagt vekt på det folkelige og nære.

Butikken har serviceinnstilte ansatte, i alle aldre, og alle butikkansatte setter sin ære i å gjøre besøket til en opplevelse. Personalet er både kunnskapsrike og engasjerte, uansett om det gjelder kjøp av urtekrukke, bestikk, glass eller møbler.

Anne Fraser Brøvig som er daglig leder i butikken, er fjerde generasjon eier av Hansen & Co som ble etablert helt tilbake i 1892. Konseptet er kontinuerlig justert og tilpasset vår tid. I dag er sortimentet i butikken en fin blanding merkevarer innen nordisk interiør og design, og butikken utstråler entusiasme for rene linjer, den nordiske designtradisjonen og de funksjonelle egenskapene.

Hansen & Co har i dag en betydelig tilstrømning av kunder som uttaler bla.:

«Beste butikken i Kristiansand. Den har klasse og stil.»

«Kunne tatt med meg hele butikken hjem.»

«Fantastisk fin butikk med flinke inspirerende damer.»

«Alltid noe som frister hos de blide damene i Skippergada. Strålende service og et fantastisk utvalg i hyllene.»

«Hvis noen lurer på hva de skal gi meg til bursdag eller jul, sier jeg alltid gå til Hansen & Co. Da er jeg sikker på å få noe fint.»

Butikken holder også spennende kundekvelder. Blant annet har det vært champagnekvelder, rosévinkveld og italienske matkvelder og vinkurs for damer.

Hansen & Co har eksistert i 128 år, og har i løpet av tiden utviklet seg til å bli et inspirerende livsstilsunivers med fokus på den nordiske designkulturen og den nordiske stilen. Derfor mottar Hansen & Co den norske Designbasepris 2019, 2020 og for 2021.

 

Les HER hva prisutdeler Designbase selv skriver på deres websider i 2019.

Les HER hva prisutdeler Designbase selv skriver på deres websider i 2020.

 

Foto 1 fra venstre: Hans Snestrup (Designbase), Anne Fraser Brøvig og Lise Brøvig (Hansen & Co), Gunnhild Bjørnsti (Designbase)

Foto 2 fra venstre: Fjerde- og femtegenerasjon Anne Fraser Brøvig og Lise Brøvig