Sidsel og Ingvild Hemma er to kreative søstre som står bak merkevaren Ment. Siden 2012 har søstrene designet og produsert lekkert porselen og kreamikk i det som engang var Norges eldste skifabrikk på Fåberg. De har blant annet utviklet et eget servise til restauranten Under. Nesten alle produktene er håndlaget i Norge. Et av untakene er deres lekre Cutipol bestikk som er håndlaget i Portugal. Produktene har et unikt håndverk og design med personlig touch. Vi har med begeistring samarbeidet med søstrene fra første stund og vi stilte de skjønne søstrene noen spørsmål.

Hva inspirer dere?

Vi inspireres av den nordiske naturen, og hovedsakelig av omgivelsene rundt den gamle skifabrikken vi holder til i ved elven Gudbrandsdalslågen. Organiske former og farger gitt fra naturens egen palett er et fellestrekk i våre kolleksjoner.

Hvordan endte dere som designere/gründere?

Drømmen var å skape produkter vi selv ønsker oss, og å skape norsk produksjon og arbeidsplasser! Vår felles interesse for design og med en form- og fargeforståelse som vi føler sitter i ryggmargen, var det naturlig å starte opp dette sammen.

Hva driver dere som designer/gründere?

Det er mye som driver oss! Det å utvikle kolleksjonene våre, samarbeide med kunder, skape en norsk merkevare og utvikle vår produksjon på Fåberg er alle viktige momenter i vår drivkraft.

Har det vært noen utfordringer ved å starte opp som gründer/designer?

Det er selvfølgelig mange utfordringer, og vi lærer noe nytt hver eneste dag. Men med en holdning adoptert fra Pippi Langstrømpe om at «Det har jeg aldri gjort før, så det får jeg sikkert til» er det mye som er mulig!

Har dere et favorittdesign?

Akkurat nå er vi svært begeistret for bestikket Cutipol som vi har fått agenturet for i Norge! Spesielt GOA bestikket i matt gull med svart skaft er utrolig vakkert. Spesielt skjeene er vi helt fortapt i.

Hva er et godt hjem for dere?

Fra et estetisk perspektiv er et godt hjem innredet med personlige eiendeler som speiler interessene, smaken og personligheten til de som bor der. Og med levende planter og blomster!

Hva sier hjemmet ditt om dere?

Ha,ha! Til tider røper hjemmene våre at vi har det veldig travelt og ikke har så mye tid til å være hjemme! Men de forteller også at vi er glad i gode materialer, unike produkter og grønt. Grønt både i fargevalg og i alle plantene våre.

Hvordan har det vært å designe servise for restauranten Under?

Prosessen med å utvikle og produsere produkter til Under har vært intens og utrolig spennende! Det å kunne jobbe med å utvikle produkter tiltenkt et så gjennomført og unikt konsept utviklet av Snøhetta har vært fantastisk for oss som merkevare, og vi opplever en voldsom interesse fra hele verden basert på dette.